Ohlédnutí za 10. ročníkem Velké ceny CST Ďáblice a výhled na nadcházející sezónu

Deset ročníků Velké ceny CST Ďáblice je za námi. 7. ročník byl sice kvůli pandemii koronaviru zrušen, protože se z něj mohl odehrát pouze jediný turnaj. I tak je ale co hodnotit.

 

Výsledkovou listinu všech deseti ročníku se všemi medailisty najdete zde.

 

V posledním 10. ročníku jsme si trochu zaexperimentovali a zkusmo jsme otevřeli i kategorie U17 a U21. Turnajů bylo více, protože bylo více kategorií. Každá věková kategorie měla šest turnajů. Nakonec se ukázalo, že o vyšší věkové kategorie není zájem. To je patrné i z výsledkové listiny, že v kategorii U21 "kralují" výrazně mladší hráči a ani jeden z hráčů nad 19 let se celkově neumístil.

 

Trochu zklamáním je nezájem o finálové turnaje, ale navíc i bezohlednost. Víc jak polovina hráčů se neúzčastnila a bylo jim za těžko se omluvit a uvolnit tak včas místo náhradníkům, kteří by o účast zájem měli, pokud by se o nominaci dozvěděli dříve. O to více děkujeme těm, kteří se finálových turnajů zúčastnili a nebo se z nich včas omluvili.

 

Jaký je výhled pro sezónu 2024 - 2025? V této formě už Velkou cenu CST Ďáblice pořádat nebudeme. Důvodů je několik. Tím hlavním jsou finace. Oddíl mládeže TTC Praha má pro rok 2024 výrazně nižší dotace, protože od tohoto roku platí na úrovni Národní sportovní agentury, Magistrátu hl. m. Prahy ale i MČ Praha 8 omezení, že na dotace mají nárok jenom ty oddíly, které mají nejméně 20 hráčů do 18 let. To bohužel nemáme.

 

Turnaje v této podobě, kde je ještě navíc oceňován celý ročník - série, jsou silně finančně nákladné. Navíc, když finálový turnaj je pro omezený počet hráčů a ten navíc ani ve všech případech letos nebyl naplněn. Poháry za celé série byly tedy letos naposledy. Ukazuje se, že na té nejbižší okresní až rekreační úrovni nemá tento systém smysl.

 

S turnaji úplně ale nekončíme. V nastávající sezóně plánujme uspořádat aspoň dva samostatné turnaje pro klasické kategoerie U11, U13, U15 a U19. Vybrány byly Velká cena Ďáblic, která proběhne někdy v období od konce září do října (nejpozději začátkem listopadu) a Grand Prix TTC Praha, který proběhne v roce 2025 (leden až březen). Dále plánujeme uspořádat Turnaj o pohár starosty MČ Praha-Ďáblice, kde budou dopoledne kategorie U13 a U19. Tento turnaj ale bude pouze ve dvouhrách, protože odpoledne budou hrát zase dospělí. U Velké ceny Ďáblic a Grand Prix TTC Praha plánujeme čtyřhry zachovat. V případě velkého zájmu o tyto turnaje, nevylučujeme přidání ještě čtvrtého turnaje.

 

Na závěr musíme poděkovat firmě STENmarktering za podoporu dodáním hlavních cen. Doufáme, že podpoří i naše samostatné turnaje, což bude jednodušší, protože cen bude potřeba méně. Termín Velké ceny Ďáblic vypíšeme hned, jak bude znám kalendář Pražského svazu stolního tenisu a včas vás na něj pozveme.



Přidání komentáře k článku Ohlédnutí za 10. ročníkem Velké ceny CST Ďáblice a výhled na nadcházející sezónu



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje TTC Praha
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2014
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je středa
16.10.2024





Nastavit tuto stránku jako domovskou





Petr Barcal - realitní makléř