Aprílový turnaj zrušen

Fuček Miloslav

2020-04-02

Informace

Přečteno: 1258

Komentářů: 0


S ohledem na stav pandemie koronaviru rušíme konání Aprílového turnaje v termínu 4. 4. 2020.


Omezení volného pohybu osob na veřejnosti bylo prodlouženo do 11. 4. 2020. Z tohoto důvodu rušíme v termínu 4. 4. 2020 konání Aprílového turnaje.

 

Jaký bude další osud 6. ročníku Velké ceny CST Ďáblice lze jen těžko předvídat. Naše představy vycházejí ale z těchto úvah.

 

Pro to, aby mohl proběhnout Aprílový turnaj (popř.Jarní turnaj) v pozdějším termínu potřebujeme, aby byly zmírněna opatření natolik, aby byly povoleny sportovní akcí s účastí aspoň do 100 osob a aby byla omezena povinnost používání roušek na veřejnosti tak, aby bylo možno hrát bez roušek, aby mohli hráči při hře dýchat. K tomuto stavu by muselo dojít nejpozději do konce dubna 2020, popř. v první polovině května. V tom případě lze předpokládat, že by se stihly odehrát oba chybějící turnaje základní části. Předpokládáme, že velké turnaje nad 100 osob by se nekonaly v původních termínech (např. MČR žákovských kategoriích) a že bychom naše turnaje přesunuli do těchto termínů.

 

Pokud takováto situace nenastane, ale bude možnost pořádat alespoň od půlky května turnaje s účastí do aspoň 30 osob v hale (včetně doprovodu a pořadatelů), jsme schopni uspořádat rovnou finálové turnaje TOP 16. Ty by mohly být v takové suatuaci za předpokladu, že by všichni hráči dohromady neměli jako doprovod více jak 12 osob (16 hráčů + 2 pořadatelé + 12 lidí doprovodu = 30 osob). To se myslím při rozumné domluvě splnit dá. Nominace na finálové turnaje by proběhly na základě nyní platného pořadí po odehrání čtyř turnajů.

 

Pokud by turnaje nebylo možno hrát tak, že by finálové turnaje nemohly začít nejpozději 23. 5. 2020, nezbylo by nám, než celý 6. ročník anulovat a zůstal by bez vítězů. V některých věkových kategoriích sice někteří hráči mají výrazně „našlápnuto“ na vítězství, ale v žádné z kategorií nelze spravedlivě určit pořadí na 1. až 3.místě.

 

Doufejme, že se turnaj podaří dohrát v některým z méně špatných scénářů. Bohužel posun do podzimu má problém v tom, že někteří hráči by již byli ve vyšší věkové kategorii. V podobné situci ale bude ČAST v řešení situace kolem žákovských a dorosteneckého mistrovství ČR. Pokud by ČAST vymyslela pro tuto situaci výjimku z přechodu do vyšších věkových kategorií, určitě bychom ji zvážili. Ale to už jsou úvahy moc dopředu.

 

Vyčkejme, co přineseou příští týdny. Doporučuji sledovat naše www stránky, zejména pro ty, kdo nejsou v našem rozesílkovém emailovém adresáři, protože události mohou vzít rychlý spád a v případě k přechodu přímo to finálových turnajů, může být na nominace a přihlášení se třeba jenom týden. Současně, pokud máte zájem být zařazeni do našeho rozesílkového adresáře, kontaktujte nás prosím na email, kterým autorizujete přihlášky na turnaje.

 

Děkujeme za pochopení, ale veškteré naše postupy musí nyní hledět především na zdraví hráčů.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje TTC Praha
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2014
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je středa
24.04.2024





Nastavit tuto stránku jako domovskou





Petr Barcal - realitní makléř