Dvě varianty pokračování 6. ročníku

Fuček Miloslav

2020-04-15

Informace

Přečteno: 1167

Komentářů: 0


Po včerejším harmonogramu vlády uvolňování omezujících opaření kvůli pandemii koronaviru se nabízejí dvě varianty dokončení 6. ročníku Velké ceny CST Ďáblice.


Dle předběžných předpokladů vyplývajících z harmonogramu, který včera vydala vláda ČR, mají být povoleny sportovní akce s účastí do 50 osob od 8. 6. 2020. Za těchto podmínek bychom byli schopni uskutečnit finálové turnaje TOP 16, které jsou pro 16 účastníků. Další dvě osoby jsou pořadatelé a ještě by zbylo 32 míst pro doprovod a případné diváky.

 

První z možných varinat již byla zmíněna před časem a podle ní, bychom mohli základní část ukončit po čtyřech odehraných turnajích a na základě výsledků nominovat hráče do finálových turnajů TOP 16 do dvouher a čtyřhry uzavřít a vyhlásit pořadí. I zde se nabízejí dvě podvarianty. Původně jsme rozdělili kategorie staršího žactva a dorostu, ale na toto rozdělení fakticky nedošlo, protože dva poslední plánované turnaje, na nichž se mělo uplatnit, se zatím nekonaly. Tím pádem, pokud by zůstaly na finálové turnaje tyto kategorie společné, vešly by se finálové turnaje do třech posledních víkendů v červnu a ročník by se stihl dohrát do začátku letních práznin. Finálové turnaje by se odehrály 13. 6. pro kategorie dorostu a staršího žactva, 20. 6. pro kategorii mladšího žactva a 27. 6. pro kategorii nejmladšího žactva. Pokud bychom chtěli kategorii staršího žactva a dorostu oddělit, pak s ohledem na to, že výuka na školách bude obnovena pouze v omezeném režimu, bychom mohli jeden finálový turnaj uspořádat ještě v pondělí 29. 6. Pravděpodobně bychom sem dali některou ze starších kategorií, protože tito hráči budou mít výuku on line delší dobu, než ti mladší z prvního stupně ZŠ.

 

Druhá varinata vychází z toho, nechat celou dohrávku na září, kdy bychom měli v Centru stolního tenisu větší komfort (bude snad možnost využít i šatny, nemusí být takové vedro – i když to nikdy nevíme a možná by už nemuselo být omezení na 50 osob a mohly by se skutečnit i dva chybějící turnaje základní části).

 

Druhá varinata vychází z toho, že v září už nebude omezený počet účastníků sportovních akcí a mohly by se tedy dohrát i poslední dva turnaje základní části (Jarní a Aprílový turnaj). Při souběhu dvou kaegorií je nyní totiž limit 50 osob malý, zejména když v kategorii staršího žactva jsme posledně dosáhli už společně s dorostenci stavu, kdy bylo zájemců přes 32.

 

Muselo by se začít hned 12. 9. (nechceme souběh s pražským BTM 5. 9.), kdy by byl Jarní turnaj a následně hned 19. 9. by byl Aprílový turnaj. Loni touto dobou PSST neměl v kalendáři o těchto víkendech žádné akce, takže by nemuselo dojít k souběhu. V sobotu 26. 9. by mohl proběhnout TOP 16 dorostu, v pondělí 28. 9. na státní svátek TOP 16 staršího žactva. Potom buď 3. 10.nebo 10. 10. (dle kalendáře akcí PSST, aby nebyl souběh) TOP 16 mladšího žactva a nakonec 17. 9. TOP 16 nejmladšího žactva. V rezervě by případně ještě mohly být i termíny sobota 24. 9., středa 28. 9. (státní svátek) či sobota 31. 9. Počítám, že všechny tyto termíny by nebyly využity a tak v jednom z nich by už proběhl zahajovací turnaj 7. ročníku Velká cena Ďáblic. Tím by se ani 7. ročník nemusel dostat do skluzu.

 

Předpokládám, že když budou posunuty mistrovství ČR mládeže do podzimu, že bude soutěžním řádem ošetřena výjimka, takže by 6. ročník dohráli hráči v kategoriích tak, jak jsou v sezóně 2019 - 2020.

 

Z těchto dvou varinat budeme tedy vybírat. Pokud některou z varinat preferujete, můžete nám dát vědět buď emailem nebo komentářem pod tímto článkem. Důvodů pro i proti každé varinatě bude určitě dost a říká se, že víc hlav víc ví. Samozřejmě vše může navíc komplikovat nabitější září (bude se toho dohánět víc), ale vycházíme z toho, že PSST má těžiště turnajů v neděle a naše termíny jsou v sobotu, takže by nemuselo k časovým kolizím dojít. Máme ale i dost mimopražských účastníků a ti to mohou mít jinak.

 

Na rohodnutí máme čas do konce května, tedy skoro sedm týdnů. Vliv bude mít i vývoj pandemie, která teoreticky může harmonogramem vlády zahýbat. Takže konečné rozhodnutí by mělo padnout někdy kolem 1. 6. 2020, nejpozději 8. 6. 2020.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje TTC Praha
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2014
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je středa
24.04.2024





Nastavit tuto stránku jako domovskou





Petr Barcal - realitní makléř