Vítězi posledních finálových turnajů se stali Toužimská a Juppa

Fuček Miloslav

2020-06-27

Reportáže

Přečteno: 1137

Komentářů: 0


Dnes byl zakončen 6. ročník Velké ceny CST Ďáblice finálovými turnaji nejmladšího a staršího žactva, jejichž vítězi se stali Rozálie Toužimská z TSM Kladno a Jáchym Juppa ze Slovanu Bohnice.


V kategorii nejmladšího žactva se sešlo pouze deset hráčů, kteří hráli ve dvou pětičlenných skupinách s postupem čtyř do čtvrtfinále, které se dohrávalo do konečného pořadí. Hráči z posledním míst ve skupinách si zahráli o deváté místo.

 

Skupinu A opanovala Rozálie Toužimská, která byla do turnaje nasazena jako jednička. Ve skupině ztratila pouze dva sety. Svoji roli splnil i druhý nasazený (celkově do turnaje 3. nasazený) Tomáš Šubert z TTC Praha, který ze skupiny postoupil z 2. místa, když podlehl Toužimské 1:3 a měl problémy s Horákem, kterého porazil až v pěti setech. Horák z TSM Kladno skončil třetí a čtvrtým postupujícím byl Vojtěch Krejčí z TJ Aero Odolená Voda.

 

Ve skupině B postoupila z prvního místa Anna Voráčová z TSM Kladno, která ztratila tři sety. Druhé místo vybojovala Leontýna Toužimská, která byla ve skupině nasazená jako druhá (celkově v turnaji čtvrtá). Jakub Šulek (TJ Aero Odolená Voda), který byl do turnaje naszaen jako dvoujka postoupil z třetího místa před čtvrtým Michalem Maškou z TTC Praha.

 

Ve čtvrtfinále porazila favorizovaná R. Toužimská Mašku 3:1, L. Toužimská Horáka 3:2, Šulek porazil Šuberta 3:1 a Voráčová Krejčího 3:0. Šubert, který začal tento ročník velkolepě třemi vítězstvími doplatil na to, že ho ze čtvrtého turnaje vyřadila nemoc a z dalších dvou úraz páteře. Tříměsíční tréninková pouza byla znát jak v chybějící úderové jistotě, tak ve slabší fyzické kondici. Proto je pro něj i páté míastzo, kterým vybojoval v celé sérii bronzový pohár, úspěchem.

 

V semifinále se utkaly sestry Toužimské, z nichž do finále postoupila ta starší Rozálie, kde ale podlehla 0:3 Anně Voráčové, která vyřadila 3:1 Jakuba Šuleka. Ten ale nakonec vybojoval bronzovou medaili, když porazil Leontýnu Toužimskoi 3:1.

 

Kompletní výsledky najdete na http://www.pinecvpraze.cz/vysledky/vysledek186.pdf.

 

Dva nejcennější poháry za celkové pořadí si odvezly sestry Toužimské (Rozálie zlatý a Leontýna stříbrný). Bronzový pohát patří Tomáši Šubertovi, který dostal také zlatou mediali za čtyřhru (ta se hrála v době, kdy byl zdravý). Stříbro za čtyřhru získal těsně Tobiáš Blecher TJ Neratovice, kterému cenu převzal oddílový kolega Ondřej Šťastný a třetí skončila Leontýna Toužimská. Mezi 2. a 3. místem rozhodlo pouze to, že Blecher dokázal vyhrát ve čtyřhře dva turnaje, zatím co Toužimská pouze jeden.

 

V kategorii staršího žactva se sešlo 15 hráčů. Skupinu A překvapivě vyhrál nenasazený Jáchym Juppa z Bohnic před nasazenou jedničkou Tomášem Jablončíkem z TJ Sokola Všetaty. Skupinu B vyhrál první nasazený ve skupině a druhý nasazený v celém turnaji Jan Krojidlo z Neratovic před Lucií Bartoníčkovou z Všetat.

 

V semifinále Juppa porazil po boji 3:2 Bartoníčkovou a Jablončík přehrál Krojidla poměrně hladce 3:0. Ve finále Juppa Jablončíka znova porazil, tentokrát 3:0. Třetí místo vybojoval Jan Krojidlo, který porazil Bartoníčkovou 3:2.

 

Kompletní výsledky najdete na http://www.pinecvpraze.cz/vysledky/vysledek184.pdf.

 

Jablončíkovi stačilo druhé místo k celkovému vítězství, Krojidlovi stačilo třetí místo v turnaji na celkové druhé místo. Celkové třetí místo udržela i Adéla Kůsová. Tito tři hráči si rozebrali poháry za dvouhry. Zlatou medaili za čtyřhru vyhrál Josef Kahoun, který vyhrál ve čtyřhře tři turnaje. Stříbro bral Jan Krojidlo (TJ Neratovice), který vyhrál dvakrát a bronz patří Filipu Čábelovi (TTC Praha).

 

Medaile, poháry i ceny za 6. ročník jsou rozdány. Bohužel ho negativně ovlivnila pandemie koronaviru. Všehny turnaje jsme ale zdárně dokončili, i když s jistými omezeními. A na podzim už připravujeme 7. ročník, jehož úvodní turnaj bude pravděpodobně už v září, protože kalendář akcí bude na podzim nabitější díky některým odloženým turnajům na podzim.  


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje TTC Praha
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2014
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
19.04.2024





Nastavit tuto stránku jako domovskou





Petr Barcal - realitní makléř