Vítězi Grand Prix TTC Praha se stali Štich (U21 a U19), Hrubý (U17) a Bašta (U13)

Fuček Miloslav

2023-10-21

Reportáže

Přečteno: 384

Komentářů: 0


Za rekordně malé účasti pouhých 18 hráčů ve čtyřech věkových kategoriích se odehrál dnes turnaj Grand Prix TTC Praha, který se hrál v jednom spojeném turnaji ve všech kategoriích, ale se samostatným vyhodnocením každé kategorie.


Z důvodu velmi malého počtu hráčů byl celý turnaj nasměrován na dopoledne, abychom snížili náklady na provoz haly. Na šesti stolech bylo vše odehráno za pět hodin, přestože čtyřhru jsme tentokrát nechali výjimečně hrát na tři vítězné sady. Takže je jasné, že roztahovat turnaj do celého dne a hrát jen v půlce haly, nebylo rozumné.

 

Kompletní výsledky všech kategorií, které byly vyhodnoceny samostatně, najdete na https://www.pinecvpraze.cz/vysledky.php . Při nespojení kategorií hrálo v kategorii U13 devět hráčů, což by ještě ve dvou slov šlo. Ale v kategorii U17 by byli tři hráči, kdy při dvoukolovém systému každý s každým by si zahráli pouze čtyři zápasy a nebyl by ani turnaj čtyřher, protože by se nesestavily ani dva páry. V kategorii U19 by hrálo šest hráčů, z toho tři z Všetat, dva ze sousedního Dřínova a jeden z Prahy Klánovic. Při systému každý s každým by měli sice po pěti zápasech a ve čtyřhře by bylo rovnou finále, protože dva hráči neměli zájem čtyřhru hrát ani po apelu na nástupu. Myslím, že by pro hráče U19 ale nebylo atraktivní hrát v tomto složení, kdy spolu asi poměrně často hrají. Z toho důvodu byl zvolen systém spojení všech kategorií do jednoho turnaje se samostatným vyhodnocením.

 

V kategorii U13 nebylo pořadí sloučením ovlivněno, protože mimo Jáchyma Bašty, který kategorii suverénně vyhrál, nepostoupil mezi do čtvrtfinále nikdo jiný z hráčů U13. Takže pokud by byla samostatně ve dvou historkách, výsledný pavouk by byl prakticky vhodný s pavoukem o 9. až 18 místo. S výsledky byl nakonec spokojený i Pavel Papírník, který měl ze začátku obavy, aby do čtvrtfinále nepostoupil ještě nějaký další hráč U13, který neměl ve skupině dva hráče kategorie U19. K tomu ale nedošlo, protože zde byli silní i hráči kategorie U17 - např. Tomáš Hrubý z této kategorie skončil celkově druhý.

 

Systém turnaje byl avizován ve středu 18. 10. 2023 a odkaz na článek https://www.pinecvpraze.cz/clanek.php?id=1001 byl rozeslán na kluby. Proto nerozumím protestu Všetat, který byl navíc podán až v průběhu turnaje, když na to byly tři dny. Pokud by to Všetaty chtěli, nebyl by problém zvolit druhou variantu a spojit U13 a U17, což by bylo 12 hráčů a nechat v U19 hrát všetatské a dřínovské hráče mezi sebou + proti Vojtěchu Horčákovi z Klánovic.

 

Celkové pořadí najdete na https://www.pinecvpraze.cz/poradi.php?id=10 zatím pro kategorie U13 a U19. Pro kategorie U21 a U17 její zveřejníme do příštího turnaje, protože jde o nové kategorie, které byly doprogramovány a zatím příležitost tuto část programu odladit, protože se tyto kategorie hrály poprvé. V nejbližší době se tomu bude věnovat programátor, který problém opraví a následně bude pořadí zadáno i do těchto kategorií.

 

Jinak pro úplnost ještě uvádím, že záměr zavést dvě nové kategorie U17 a U21 byl zvěřejněn ještě před prázdninami a také její nikdo z oddílů nepřipomínkoval. O nové kategorii je sice zatím malý zájem, ale to se může změnit, protože na ně nejsou hráči ještě zvyklí. Nebylo by rozumné rušit třeba U21 proto, že na prvním jejím turnaji nebyla obsazena. Rozhodneme po skončení tohoto ročníku a kategorie do dalšího ročníku buď zachováme nebo zrušíme podle zájmu o tyto kategorie v dalších turnajích.

 

Videa z celého turnaje najdete v průběhu příštího týdne na Youtube kanálu oddílu mládeže TTC Praha https://www.youtube.com/@oddilmladezettcpraha5932Turnaje Velké ceny CST Ďáblice sponzorsky podpruje firma Stenmarketing .


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje TTC Praha
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2014
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je středa
03.07.2024





Nastavit tuto stránku jako domovskou





Petr Barcal - realitní makléř